Dimecres, 1 d'Abril de 2020 - Edició 615
La República

La Junta Electoral veta la presència de Puigdemont i Junqueras al debat de TVE

L’organisme electoral apunta que la participació dels caps de llista de Junts per Catalunya i ERC per videoconferència “permet una posició desigual”

Redacció
Redacció 22/05/2019
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, en un acte de Govern / ACN

La Junta Electoral ha prohibit a Carles Puigdemont i Oriol Junqueras participar en el debat electoral de les eleccions europees a TVE, programat per dimecres a la nit. Amb el mateix criteri que el debat de TV3, l’organisme electoral apunta que la participació per videoconferència “permet al beneficiat una posició desigual”

D’altra banda, la JEC ha estimat la reclamació de Candidatura de Progrés i ha ordenat que s’aturin insercions publicitàries del Departament d’Educació al diari La Vanguardia, per considerar que vulneren la neutralitat política.

En una altra resolució estima la queixa de l’entitat Aixeca’t-Levántate i que considera que durant el període electoral els ajuntaments han d’abstenir-se de col·locar símbols partidistes no només als edificis públics i locals electorals, sinó també a qualsevol altre lloc de titularitat pública, per exemple els fanals. La queixa fa referència a una situació concreta de Girona.

Relacionats