Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

La injustícia espanyola arxiva l’assassinat de Pedro Álvarez i deixa impune el crim

Puigdemont lamenta que els familiars continuïn sense conèixer la veritat: “Un monument a la impunitat”

Redacció 01/07/2022
Tribunal Supremo

El Tribunal Supremo ha rebutjat el recurs de cassació presentat per la família de Pedro Álvarez, el jove assassinat d’un tret a l’Hospitalet de Llobregat el 1992, tancant definitivament el cas, segons avança eldiario.es.

El principal sospitós del crim va ser un agent de la Policia Nacional, J.M.S., detingut i empresonat provisionalment. Una setmana després ja va ser alliberat, un fet que va generar el recel de la família Álvarez. I és que la investigació —en mans el mateix cos— va ser una pantomima: ni tan sols se li van practicar proves al sospitós per determinar si tenia restes de pólvora a la roba i l’escena del crim tampoc va ser preservada.

Només ens queda la veritat

Els familiars i amics han obert una campanya d’investigació extrajudicial a través de la Plataforma Pedro Álvarez —#NomésEnsQuedaLaVeritat— per conèixer la veritat i aconseguir la justícia que no han trobat als tribunals. Per això, s’obren a recopilar qualsevol informació útil que els pugui ajudar.

El president a l’exili Carles Puigdemont s’ha solidaritzat amb la família i ha fet difusió del cas. “La justícia és igual per tothom? No. El cas de Pedro Álvarez és d’una tristesa immensa. Un monument a la impunitat”, ha lamentat en una piulada.