Edició 2089

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 14 de abril del 2024
Edició 2089

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 14 de abril del 2024

La Generalitat forma treballadors per les residències de gent gran a través d’una plataforma virtual

|

- Publicitat -

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (CFCC), conjuntament amb la Unió Consorci Formació, han posat en marxa una plataforma virtual per formar en línia els treballadors que s’incorporaran a les residències de gent gran per cobrir les baixes que s’han produït entre el personal afectat per la covid-19. Segons un comunicat del SOC, els cursos, d’entre 10 i 15 hores, garantiran que desenvolupin la seva feina amb rigor i professionalitat. Fins ara ja s’hi han inscrit 290 persones, el 75% de les quals són dones. La formació inclou un mòdul motivacional que vol ajudar-los a visualitzar el valor que aquesta feina té tant per ajudar a superar la crisi com per donar suport als avis.

Des del SOC i el CFCC es considera prioritari garantir que aquestes persones rebin una qualificació bàsica per a l’atenció assistencial i un suport constant en la seva incorporació a la feina. Els inscrits reben formació sobre rentat de mans i mesures de protecció, cura i higiene, acompanyament en els moviments a persones amb baixa mobilitat, ajuda per menjar i d’altres procediments relatius a les activitats de la vida diària de la gent gran de les residències.

Publicitat

Actualment hi ha 290 persones inscrites a l’aula virtual, el 70% de les quals ja té experiència prèvia en la cura de les persones grans i 4 de cada 10 són persones desocupades. A més, el 75% són dones.

La inscripció a l’Aula Virtual d’Atenció a les persones Grans es fa a través d’un enllaç al qual es pot accedir des de l’ordinador o el telèfon mòbil. La formació va a càrrec dels professionals d’Unió Consorci Formació (UCF), entitat formativa oficial de la Unió Catalana d’Hospitals i el Consorci de Salut i Social de Catalunya, amb àmplia experiència en aquest terreny. A banda dels seus formadors i tutors, la UCF cedeix la seva plataforma i els continguts de manera gratuïta.

Metges sense Fronteres hi col·labora
L’organització Metges sense Fronteres també posa a disposició del personal que treballa a les residències de gent gran diversos mòduls específics formatius a través de la seva plataforma en línia. Aquests mòduls permeten ampliar i actualitzar coneixements sobretot en l’àmbit de la salut, com per exemple la correcta utilització dels Equips de Protecció Individual (EPI) o l’ús de les mascaretes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut