Dissabte, 4 de juliol de 2020 - Edició 709
La República

La Fiscalia General investigarà la Mesa del Parlament malgrat no publiquin la resolució

El vicepresident Costa considera que la decisió de publicar la resolució li correspon a la mesa i no a un funcionari

Redacció
Redacció 12/11/2019
El president del Parlament, Roger Torrent, conversa amb els membres de la Mesa. Imatge del 12 de novembre de 2019. (Horitzontal)

On és la inviolabilitat dels diputats i diputades? A Madrid cal un suplicatori per obrir judici i a Catalunya els serveis jurídics del Parlament no ho defensen

La Fiscalia General de l’Estat ha instat la Fiscalia Superior de Catalunya a obrir diligències d’investigació contra la Mesa del Parlament per decisions adoptades en les “últimes setmanes” i fins a aquest dimarts “en el context dels incidents d’execució” en relació a sentències del Tribunal Constitucional (TC). En les últimes setmanes, el president Roger Torrent i altres membres de la Mesa han estat advertits en diverses ocasions pel TC de la seva obligació d’impedir i aturar iniciatives suspeses relacionades amb l’autodeterminació o la reprovació de Felip VI. L’últim avís ha arribat aquest dimarts amb la suspensió d’una moció de la CUP que s’ha aprovat només tres minuts abans que arribés per la notificació del TC per correu electrònic.

El vicepresident Costa en una piulada considera que la decisió de publicar la resolució correspon a la Mesa que no s’ha reunit i no a un funcionari

En el cas d’aquest mateix dimarts, el Parlament ha informat que no es publicarà al BOPC el punt de la moció de la CUP que defensava l’autodeterminació. Aquest punt s’ha aprovat només tres minuts abans que arribés per correu electrònic la notificació que el TC havia suspès el text per un recurs presentat pel govern espanyol. La decisió de no publicar-ho al BOPC l’han pres els lletrats de la cambra.

Relacionats