Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

La Fiscalia de Palerm sol·licita imputar Salvini per segrest en el cas ‘Open Arms’

|

- Publicitat -

La Fiscalia de Palerm ha sol·licitat aquest dissabte imputar l’exministre de l’Interior italià i líder de la Lliga, Matteo Salvini, acusat de segrest per negar el desembarcament a l’agost del 2019 de 147 migrants que va rescatar davant de les costes de l’illa de Lampedusa el vaixell ‘Open Arms’. El magistrat que porta el cas, Lorenzo Janelli, es pronunciarà sobre la petició el proper 17 d’abril després d’escoltar les parts, i acabarà l’exministre, que ha tornat a defensar els seus actes en assegurar que va actuar segons la llei.

El fiscal de Palerm, Francesco Lo Voi, es va mostrar taxatiu en les seves conclusions sobre el cas. “No veiem com un cas com aquest no pot acabar en una acusació. No hi ha res en les provisions dels actes del Govern, com diu Salvini, que parli del bloqueig indiscriminat de desembarcaments”, recull el ‘Corriere’. El fiscal explica entre les seves proves algunes cartes de l’exprimer ministre d’Itàlia, Giuseppe Conte, qui va demanar dues vegades a Salvini que desembarqués, com a mínim, els menors perquè la situació a bord s’havia tornat insuportable. Segons la Fiscalia, aquestes cartes neguen rotundament la línia defensiva de l’acusat, que sempre ha parlat d’una decisió consensuada sobre el rebuig de l’Open Arms.

Publicitat

Salvini, per la seva banda, va tornar a declarar que sobre ell no pesa cap mena de remordiment per la seva actuació. “Si estic preocupat? En realitat, no. Estic orgullós d’haver treballat per protegir el meu país respectant la llei, despertant Europa i salvant vides. Si això em causa problemes i sofriment, m’ho prenc amb alegria”, ha fet saber durant la seva compareixença a l’aula búnquer de la presó d’Ucciardone a Palerm. En les últimes hores, també s’ha donat a conèixer que el tribunal ha acceptat a l’Ajuntament de Barcelona com a acusació penal en el judici contra l’exministre d’Interior pel bloqueig a l’Open Arms al país al 2019.

En un tuit que recollit Europa Press, el regidor de Drets de Ciutadania i Participació de Barcelona, Marc Serra, ha remarcat que la capital catalana forma part de l’acusació “perquè salvar vides no és un delicte. Deixar morir la gent al mar, sí”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut