Dijous, 26 de gener de 2023 - Edició 1645
La República

La festa il·legal a un local “tancat” del Front Marítim acaba amb 43 denúncies

Els participants no duien mascareta, fumaven a l’interior i no respectaven les distàncies de seguretat

Agències 14/01/2022
Imatge difosa pels Mossos del local on s'ha fet una festa il·legal (horitzontal)

Els Mossos d’Esquadra han denunciat 43 persones per participar en una festa il·legal en un local del Front Marítim de Barcelona la nit passada. Segons han explicat fonts del cos a l’ACN, la intervenció en col·laboració amb la Guàrdia Urbana es va fer arran d’informacions rebudes sobre una possible festa il·legal a l’interior d’un local tancat al públic.

Inicialment agents de paisà de Ciutat Vella van comprovar que hi havia moviment, tot i que el local tenia les portes tancades i no tenia permesa l’activitat. Cap a les 00.30 hores van accedir al local els dispositius de seguretat ciutadana de Ciutat Vella i agents de l’ARRO dels Mossos i van confirmar que hi havia una festa il·legal de quasi mig centenar de persones sense mascareta ni respectar les distàncies de seguretat.

Segons han contat els Mossos, el local tenia música posada, hi havia els llums encesos i servei de begudes, com una nit de discoteca. A més, es permetia fumar a l’interior. D’entre les 43 persones denunciades per no complir les restriccions covid, 5 d’elles també han estat denunciades per tinença de substàncies. En concret, els agents van localitzar sis bosses amb una substància en pols de color rosat que presumptament és droga.

L’actuació es va fer en el marc del dispositiu ORIS, el pla policial activat per fer front a situacions d’incompliment de restriccions fixades en pandèmia. Per la seva banda, la Guàrdia Urbana va fer una inspecció de tipus administratiu i el responsable del local també va quedar denunciat, entre altres, per permetre fumar a l’interior, deficiències de seguretat del local o el tipus d’activitat en curs.