Dissabte, 1 abril 2023

La defensa de Bárcenas planteja un acarament amb Rajoy si en la testifical hi ha contradiccions sobre la caixa B

|

Segueix-nos a

La defensa de l’extresorer del PP Luis Bárcenas ha plantejat aquest dilluns al tribunal de l’Audiència Nacional la possibilitat de fer un acarament amb l’expresident del Govern espanyol Mariano Rajoy si afloren “contradiccions” durant la seva declaració com a testimoni sobre l’existència d’una comptabilitat paral·lela en el partit. Així ho ha dit l’advocat Gustavo Galán durant la seva exposició de qüestions prèvies en la qual s’ha sumat a la petició que Rajoy declari com a testimoni en el judici pel presumpte pagament amb diners procedents de la caixa B de la remodelació de la seu nacional dels populars.

La defensa de l’extresorer ha al·ludit l’escrit que Bárcenas va remetre fa unes setmanes a la Fiscalia Anticorrupció, en el qual va afirmar que l’expresident del Govern espanyol i exlíder del PP coneixia l’existència d’una caixa B dins el partit i va assegurar que va destruir els papers on s’havien anotat tots els moviments d’aquesta comptabilitat paral·lela el 2009.

   

A més, el va acusar d’haver estat un dels alts càrrecs del partit que va rebre “complements salarials”. Per tot això, l’advocat Gustavo Galán ha assenyalat que seria “il·lògic” que no se sol·licités la testifical de Rajoy en aquesta vista oral que, precisament, ja ha admès el tribunal a petició d’una de les acusacions populars. La defensa de Bárcenas ha afegit que si “es considerés oportú”, i en cas que hi hagi “contradiccions”, plantejaria la possibilitat que es dugués a terme un acarament entre l’expresident del Govern espanyol i l’extresorer del PP.

Unides Podem creu que el judici a Bárcenas és “un capítol més” del “procés de descomposició” del PP
El diputat d’Unides Podem al Congrés Rafa Mayoral ha dit que el judici a Luís Bárcenas, que comença aquest dilluns, és “un capítol més” del “procés de descomposició” del PP. En una atenció a mitjans des de Tarragona ha augurat que durant el judici “es veurà desfilar molts dirigents del PP i polítics comprats”. Mayoral ha criticat les “organitzacions que de manera sistemàtica no es presenten a eleccions però controlen les institucions a través de la corrupció”. A més, el diputat ha demanat que en algun moment se sàpiga “qui són els compradors de polítics” perquè, segons creu, són “el càncer de la democràcia”.

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK