Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

La CUP qualifica el mandat del 14-F de “traïció”: “L’aliança amb el Govern està trencada”

La diputada anticapitalista ha defensat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, se sotmeti a una qüestió de confiança per “clarificar” qui són els seus socis

Redacció 04/10/2022
La diputada de la CUP-NCG Laia Estrada

La crisi de Govern no para d’accentuar-se. La diputada de la CUP, Laia Estrada, s’ha pronunciat al respecte i ha denunciat la “traïció en tota regla” del Govern al “mandat del 14-F”. En aquest sentit, ha lamentat que no hi ha “ni rastre” del gir a l’esquerra que els anticapitalistes reclamaven ni de “passes” per tirar endavant el procés.

Ho ha deixat clar en una roda de premsa des del Parlament on ha denunciat que el Govern “no ha complert els compromisos” amb els cupaires i ha dit que és “evident” que l’aliança amb la CUP està “trencada”. En aquesta línia, la diputada ha assegurat que el Govern “no té aliances formals” i ha defensat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, se sotmeti a una qüestió de confiança per “clarificar” qui són els seus socis i així veure quines són les seves aliances “per coherència, honestedat i garanties democràtiques”.Portaran la moció de confiança al ple que comença aquest dimarts.

Durant la roda de premsa Estrada ha lamentat que al debat de política general ERC i Junts votessin en contra a “pràcticament totes” les seves propostes de resolució, fet que els indica que la seva aliança està “trencada”. A més, també ha assenyalat que els comuns estan descontents amb el nivell de compliment de l’acord de pressupostos del 2022, i ha assegurat que el PSC són “els veritables socis” del Govern.En relació a la crisi oberta al Govern entre ERC i Junts ha lamentat que la picabaralla no sigui per “una confrontació d’estratègies” sinó que és “una pugna pel poder”.