Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

La CUP presenta “quatre vegades” els avals per al 10-N

Creuen que demostren que la veu de la formació és “necessària” al Congrés dels Diputats

Avatar
Agències 07/10/2019
Primer pla de la cap de llista de la CUP a les eleccions espanyoles del 10 de novembre, Mireia Vehí, el 4 d'octubre de 2019

La CUP ha presentat aquest dilluns els avals necessaris per presentar-se a les eleccions estatals del 10 de novembre. De fet, els anticapitalistes han presentat “quatre vegades” les firmes necessàries, un fet que, a parer de Mireia Vehí, cap de llista, i Albert Botran, número dos, demostra que la veu de la formació és “necessària” al Congrés dels Diputats. Una veu, ha indicat Botran, que no pensi en un pacte amb el PSOE sinó “més aviat al contrari”, en una situació “d’ingovernabilitat” que, ha afirmat, és l’única manera d’assolir “l’autodeterminació” i “una amnistia”. De la seva banda, Vehí ha admès que concórrer a les estatals posa la formació en una “contradicció”, però ha justificat la decisió en la situació “d’excepcionalitat democràtica” que viu el país.

Botran ha aprofundit en la qüestió dels avals assegurant que “reflecteix” la necessitat que al Congrés hi hagi una veu “dins l’independentisme i el sobiranisme” que “no pensi en un pacte amb el PSOE, si no ben al contrari, en una situació d’ingovernabilitat”, en una situació que “posi en crisi” el govern de l’Estat com a única manera d’assolir “l’autodeterminació i una amnistia per a tots els presos i encausats ho siguin pel delicte que sigui”.

De la seva banda, Vehí, que ha subratllat que, per bé que només es presenten a Catalunya, la CUP no renuncia “als Països Catalans, al feminisme, al socialisme, a l’ecologisme ni a l’antiracisme”, ha admès que la decisió de presentar-se al 10-N posa els anticapitalistes “amb moltes contradiccions”. I ha afegit: “Davant l’excepcionalitat democràtica que suposa la situació que vivim la CUP pren una decisió que és contradictòria, però per això potent, i que no té perquè comportar que la CUP deixi de construir moviment i poder popular”.