Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

La CUP presenta “quatre vegades” els avals per al 10-N

|

- Publicitat -

La CUP ha presentat aquest dilluns els avals necessaris per presentar-se a les eleccions estatals del 10 de novembre. De fet, els anticapitalistes han presentat “quatre vegades” les firmes necessàries, un fet que, a parer de Mireia Vehí, cap de llista, i Albert Botran, número dos, demostra que la veu de la formació és “necessària” al Congrés dels Diputats. Una veu, ha indicat Botran, que no pensi en un pacte amb el PSOE sinó “més aviat al contrari”, en una situació “d’ingovernabilitat” que, ha afirmat, és l’única manera d’assolir “l’autodeterminació” i “una amnistia”. De la seva banda, Vehí ha admès que concórrer a les estatals posa la formació en una “contradicció”, però ha justificat la decisió en la situació “d’excepcionalitat democràtica” que viu el país.

Publicitat

Botran ha aprofundit en la qüestió dels avals assegurant que “reflecteix” la necessitat que al Congrés hi hagi una veu “dins l’independentisme i el sobiranisme” que “no pensi en un pacte amb el PSOE, si no ben al contrari, en una situació d’ingovernabilitat”, en una situació que “posi en crisi” el govern de l’Estat com a única manera d’assolir “l’autodeterminació i una amnistia per a tots els presos i encausats ho siguin pel delicte que sigui”.

De la seva banda, Vehí, que ha subratllat que, per bé que només es presenten a Catalunya, la CUP no renuncia “als Països Catalans, al feminisme, al socialisme, a l’ecologisme ni a l’antiracisme”, ha admès que la decisió de presentar-se al 10-N posa els anticapitalistes “amb moltes contradiccions”. I ha afegit: “Davant l’excepcionalitat democràtica que suposa la situació que vivim la CUP pren una decisió que és contradictòria, però per això potent, i que no té perquè comportar que la CUP deixi de construir moviment i poder popular”.

Et pot interessar  La CUP confirma que assistirà amb "escepticisme" a la conferència de Puigdemont a Brussel·les
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió