Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

La CUP no vol caure en el processime i exigeix un procés constituent per la ruptura amb l’Estat

La diputada de la CUP Maria Sirvent ha encoratjat el president de la Generalitat, Quim Torra, a “encaminar realment” el Govern i el seu pla a la “ruptura democràtica” amb […]

Redacció
Redacció 25/09/2018
La diputada de la CUP Maria Sirvent / ACN

La diputada de la CUP Maria Sirvent ha encoratjat el president de la Generalitat, Quim Torra, a “encaminar realment” el Govern i el seu pla a la “ruptura democràtica” amb l’estat espanyol i amb totes les seves elits polítiques i econòmiques, ha dit. En roda de premsa des del Parlament, Sirvent ha criticat que un procés constituent sense aquesta voluntat de trencament amb l’Estat “pot allargar un processisme en el temps” i no desenvolupar un procés, ha apuntat, que “ha de ser una eines perquè totes les persones puguin decidir”.

Després que aquest dimarts el president Torra hagi presentat un pla de Govern per quatre anys i engegar el Fòrum Constituent, la diputada cupaire ha reclamat un procés constituent on es tingui “la capacitat de modificar les relacions polítiques, socials i econòmiques que ens governen”.

Si no és així, s’ha preguntat Sirvent, “com ens assegurem la possibilitat de poder desenvolupar un nou marc de relacions polítiques i que podrem refer aquest marc des d’una perspectiva d’autogovernar-nos, si el que fa el propi Govern és no exercir els drets que estem demanant la ciutadania?”.

Defensaran que no s’apliqui la suspensió de diputats i s’hi oposaran quan s’hagi de votar

La CUP ha avisat que no acceptarà la suspensió de diputats i de Carles Puigdemont després de lamentar que l’acord entre JxCat i ERC s’hagi “dilatat massa en el temps” i recordar que ells ja van proposar “fa tres mesos” portar la decisió al ple. “Defensarem sempre que aquestes suspensions no s’apliquin a cap dels diputats a qui se’ls demana 30 anys per posar urnes”, ha dit Maria Sirvent. Sirvent ha deixat clar que votaran en contra aquesta suspensió quan aquesta s’elevi al ple.