Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

La CUP no descarta demanar la dimissió de Bargalló

Els anticapitalistes reclamen un “gir radical” a la gestió d’Ensenyament, de cara al retorn a les escoles

Redacció 03/09/2020
Josep Bargalló, conseller d'Educació / ACN

La CUP no descarta demanar la dimissió de Josep Bargalló, si no fa un “gir radical” en la gestió de l’inici de curs a les escoles. Els anticapitalistes exigeixen més dotació pressupostària, augment del personl docent, reducció de les ràtios a les aules i que es garanteixi la presencialitat.

“Va suspendre en la convocatòria de junyi i va camí de suspendre en la convocatòria de setembre”, ha assegurat Carles Riera en una roda de premsa al Parlament. El diputat cupaire creu que a hores d’ara ja hi hauria d’haver la planificació i que en canvi hi ha “desgovern” a les escoles.

La CUP interpreta que la via telemàtica ha de ser “excepcional” i que tots els esforços s’han de posar en la presencialitat: “Que les escoles estiguin obertes, que es garanteixi la prevenció sanitària i d’higiene i que es monitoritzi i es faci seguiment de la possible incidència de la pandèmia”. La CUP creu que el Departament es contradiu quan diu que vol les escoles obertes i després no hi aboca els recursos necessaris i “trasllada la responsabilitat a la direcció, famílies i alumnes”.