Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

La CUP exigeix la dimissió de Sigfrid Gras per la censura del programa ‘Zona Franca’

Els cupaires avisen que l’acomiadament de Manel Vidal per un gag sobre el PSC és “un abús de poder” i defensen que els mitjans haurien de poder fiscalitzar i criticar el poder

Carme Garau 31/01/2023
Els diputats de la CUP Xavier Pellicer i Eulàlia Reguant en una roda de premsa al Parlament Data de publicació: dimarts 20 de desembre del 2022, 17:09 Localització: Barcelona Autor: Sara Escalera

La CUP mou fitxa per impedir nous casos de censura a la televisió pública i exigeix la dimissió del director de TV3, Sigfrid Gras. Concretament, els cupaires denuncien la “censura a l’humor” del programa ‘Zona Franca’ i avisen que l’acomiadament del col·laborador Manel Vidal per un gag sobre el PSC és “un abús de poder” per part dels “representants pactats pel PSC, ERC i Junts que estan gestionant el Consell de la Corporació Catalana de Mitjans”. El presentador Joel Díaz i el guionista Magí Garcia també van anunciar que plegaven del programa per principis i per denunciar l’acomiadament “injust” i “inacceptable” del company.

En un comunicat, els anticapitalistes carreguen contra la gestió “partidista” i “opaca” de TV3 durant els darrers mesos i asseguren que el cas de Manel Vidal ha estat un “punt d’inflexió”. Davant aquest “error greu”, demanen responsabilitats a Sigfrid Gras i una rectificació per les seves declaracions on qualificava “d’ofensiu” el gag de l’humorista. De fet, Vidal el va acusar de mentir per justificar l’acomiadament.

Per tot plegat, demanen “aturar la deriva partidista que persegueix la dissidència política i crítica al poder, així com la sàtira política”. La CUP defensa que els mitjans haurien de poder fiscalitzar i criticar el poder. En aquest sentit, denuncien la “línia de la suposada despolitització” de l’actual direcció de TV3: “Està encotillant la televisió pública cap a continguts que no molesten el poder”. No és el primer cop que la televisió pública es desfà de les veus més crítiques; només cal recordar el cas dels col·laboradors Albano-Dante Fachín i Pilar Carracelas.