Dimecres, 8 de juliol de 2020 - Edició 713
La República

La CUP defensa que “cal un consens generalitzat per impedir que Vox formi part de la Mesa” del Congrés

Vehí diu que no entendrien que les formacions que són determinants per evitar-ho “facilitin l’entrada d’un partit feixista”

Avatar
Agències 02/12/2019
La candidata de la CUP al Congrés, Mireia Vehí, en una roda de premsa amb el número 2 a la llista, Albert Botran, i el diputat al Parlament Carles Riera, el 14 d'octubre del 2019. (Horitzontal)

La CUP ha defensat que “cal un consens generalitzat per impedir que Vox formi part de la Mesa” del Congrés dels Diputats. La diputada a la cambra baixa Mireia Vehí ha recordat que els vots de la CUP “no són determinants” però ha dit que no entendrien “que aquells que sí que són determinants facilitin l’entrada d’un partit feixista en una institució tan determinant com la Mesa” del Congrés. En un comunicat d’aquest dilluns, la CUP mostra “preocupació” pel fet que Vox pugui tenir seients a la Mesa i ho considera una “amenaça”, ja que voldrà dir que “podran ordenar debats parlamentaris i tenir un rol de representació institucional de pes”.

Pel que fa a la fórmula per prometre el càrrec de diputats a la sessió de constitució del Congrés de dimarts, els cupaires han explicat que estudien “una fórmula en català i diferenciada de la resta de forces polítiques”..

Relacionats