Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

La Comissió Europea celebra els 30 anys de la ‘Via bàltica’ cap a la independència

Molts destaquen la hipocresia europea per ignorar la ‘Via Catalana’ de la Diada del 2013

Redacció 23/08/2019
Imatge de la Via Catalana

La Comissió Europea ha fet una piulada en la qual celebra el 30è aniversari de la ‘Via bàltica’ cap a la independència, una cadena humana de més de dos milions de persones que va unir Letònia, Lituània i Estònia per exigir la independència de la Unió Soviètica el 23 d’agost de 1989. Segons l’òrgan de la Unió Europea, aquesta acció va “ajudar a superar les divisions i a unificar Europa” i els ciutadans que hi van participar van “demostrar la seva unitat en els seus esforços cap a la llibertat”.

Unes paraules que segur han fet mal a l’Estat espanyol -en concret, al ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació del Gobierno en funcions, Josep Borrell- ja que han estat molts els usuaris a la xarxa que han comparat la ‘Via bàltica’ amb la ‘Via Catalana’ de la Diada del 2013. En aquest sentit, molts també han destacat la hipocresia europea per ignorar i no reconèixer les accions independentistes a Catalunya o la cadena humana (inspirada també en la ‘Via bàltica’) realitzada avui mateix a Hong Kong després d’onze setmanes de manifestacions contra el règim xinès.

La hipocresia d’Espanya i del ministre Borrell: L’ambaixada espanyola als països bàltics els felicita pels 30 anys de la Via Bàltica