Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

La caverna mediàtica espanyola dedica un article masclista a Laura Borràs amb una mentida

El Español assegurava intentant atacar la presidenciable de Junts que sortia ballant i fent de “gogo” a un anunci dels anys 90

Redacció 01/12/2020
Laura Borràs en una imatge d'arxiu

A l’altra banda de l’Ebre molts temien la possibilitat que Laura Borràs fos la guanyadora de les primàries de Junts i que, per tant, optés a la presidència de la Generalitat. Era la candidata més bel·ligerant amb Espanya i l’unionisme i amb el discurs més ferm i combatiu per a assolir la independència. Evidentment, això no ha agradat gens a l’Estat, que ja la contempla com una rival a batre, i ha engegat els seus mecanismes per a enderrocar-la.

Un d’ells és usar la caverna mediàtica espanyola per atacar-la, però aquest cop ha patinat. Un dels diaris insígnia de la caverna és ElEspañol i dilluns publicava un vídeo on suposadament Borràs sortia uns segons quan només tenia 23 anys titllant-la de “gogó” amb un clar deix masclista.

Una descripció agosarada i fora de lloc: es tracta d’un famós anunci de l’any 1994 del refresc Kas (similar a la Fanta) on una parella jove va a ballar a una discoteca. Al fons de les imatges hi surt a tall de model una noua ballant que s’assembla molt a Borràs però ella mateixa ha desmentit que ho sigui.

No tot si val, però amb aquesta Espanya ja sabem que “el fi justifica els mitjans” en forma de repressió, violència policial o judicial o escarni als mitjans. Des de La República, en canvi, celebrem que no només hi hagi una presidenciable a la Generalitat sinó que, a més, sigui una dona feminista i empoderada sense complexos.