Diumenge, 29 de novembre de 2020 - Edició 856
La República

La caverna explota perquè un poble de Mallorca no usa el castellà en una carta als ciutadans

La indignació augmenta quan la missiva sí s’escriu en català i àrab

Gerard Sesé
Gerard Sesé 20/11/2019

El Mundo, un dels diaris que millor representen la caverna mediàtica espanyola, unionista i casposa, ha posat el crit al cel amb una notícia avui on explica i assegura que un ajuntament de Mallorca ha convertit “el català i l’àrab” en les seves úniques llengües oficials.

Davant d’aquest fet insòlit i que seria motiu de celebració, en realitat, només es tracta d’una carta que ha enviat l’Ajuntament de Sa Poble als seus conciutadans amb informació sobre les matriculacions de les escoles de cara el curs 2020-21.

Però El Mundo treu foc pels queixals i notícia que la missiva no s’ha enviat en castellà. Encara més bilis escup quan evidencia que el text sí que s’ha escrit en català i àrab i es fa ressò d’un tuit d’un pare unionista exaltat: “¿Qué os parece? Me manda el Ayuntamiento de Sa Pobla una carta para inscribir a mi hija al cole y, cuál es mi sorpresa, que me la mandan en catalán, y supongo que en árabe. ¿Y en castellano?”.

Malgrat que l’Ajuntament de Sa Pobla usa exclusivament el català en les seves comunicacions, l’àrab té sentit en aquest cas perquè un elevat nombre d’immigrants viuen a la ciutat.

Però El Mundo s’hi recrea i, fins i tot, reprodueix altres tuits ofensius de suport al pare unionista i catalanofòbics i xenòfobs: “Yo se la devuelvo después de ir al baño con ella» o “contéstale en ruso o en chino”. Vox ja ha donat suport al pare que s’ha queixat a les xarxes.

Relacionats