Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

La Casa Real desvia 1.514 sous de la seva guàrdia al Ministerio de Defensa

1.514 sous de la Guardia Real s’haurien desviat al Ministerio de Defensa augmentant el cost per la seguretat de la Família Real en 6,4 i encén crítiques perquè el Gobierno podria haver conegut aquesta irregularitat

Redacció
Redacció 30/07/2021

La Casa Real ha protagonitzat una altra irregularitat en el seu finançament, tal com informa LUH Noticias. Aquesta notícia ha impactat a l’opinió pública, en tant que ahir  va sortir a la llum que el Ministerio de Presidencia havia assumit més de 2,5 milions d’euros de despesa en treballadors públics amb funcions a la Zarzuela. Segons la informació de LUH Noticias, 1.514 salaris de la Guardia Real s’haurien desviat del pressupost de la Casa Real i el Ministerio de Defensa se n’hauria fet càrrec cosa que permet posa en dubte el coneixement d’aquest fet per part del Gobierno.

Arran d’això, s’ha pogut conèixer que Defensa disposa d’una partida de 6,4 milions destinats a la Guardia Real amb què s’haurien finançat aquests sous. D’aquesta manera, aquest cas destapa que la monarquia podria tenir un cost superior als 8, 4 milions que rep amb el Pressupost General de l’Estat i evidencia l’opacitat d’aquesta institució. La Casa Real encara no ha desmentit aquest fet, cosa que aviva el debat, precisament, de quin és el cost real.