Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

La Capella: 25 anys de creació emergent a Barcelona

L’espai La Capella, va celebrar ahir diumenge, 25 anys dedicats a la creació emergent a Barcelona amb tres projectes que revisen el seu passat. D’una banda, les exposicions Les escenes. […]

Avatar
Agències 28/01/2019
Fotografia d'arxiu de La Capella / ACN

L’espai La Capella, va celebrar ahir diumenge, 25 anys dedicats a la creació emergent a Barcelona amb tres projectes que revisen el seu passat. D’una banda, les exposicions Les escenes. 25 anys després, que enllaça l’ahir i el demà de l’equipament, i La Capella: 600 anys al Raval, que recorre la història de l’edifici en relació al barri. D’altra banda, també s’ha obert al públic la instal·lació Comunitat La Capella, que recull de manera incremental totes les persones que han estat vinculades amb l’espai. Dirigida per Oriol Gual, la institució ha acollit durant aquest quart de segle més de 1.200 artistes i més d’un centenar de comissaris i jurats, a part de 200 exposicions i projectes no expositius.

Amb motiu de l’aniversari, al mes de juny es presentarà la publicació coordinada per Anna Pahissa que repassarà els principals projectes que han tingut lloc a La Capella i que s’articularà també com a catàleg de l’exposició Les escenes. 25 anys després.

A més, per commemorar l’efemèride, la institució ha donat a conèixer una imatge gràfica renovada, obra de Folch Studio, que pren les formes arquitectòniques de l’edifici com a mòduls que organitzen la informació i les imatges.

Un quart de segle d’història

El 27 de gener del 1994 obria les portes La Capella de l’Antic Hospital, ubicada en el conjunt monumental de l’Hospital de la Santa Creu —amb més de sis segles d’història— i de la Casa de Convalescència, el primer espai municipal dedicat a l’art emergent a Barcelona.

Des d’aleshores, La Capella ha centrat els seus esforços en la promoció de les noves creacions d’artistes novells de la ciutat. A través de les seves exposicions gratuïtes, l’equipament ha apropat al públic general i a la gent del barri la feina dels artistes emergents, els comissaris, els crítics i altres professionals de l’art i la cultura contemporànies.