Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

La baixesa política d’Abascal no té límits

L’ultradretà ha mostrat el seu nul coneixement del conflicte afganès, i ha evidenciat que no ha donat un cop d’ull a un mapa, en afirmar que els països que han de donar asil polític són els limítrofs a Afganistan

Redacció 18/08/2021
El líder de Vox, Santiago Abascal

El líder del partit ultradretà Vox, Santiago Abascal, torna a mostrar sense vergonya ni miraments la ideologia racista i convençudament antisolidària del partit. S’ha posicionat en contra que Espanya doni asil polític als afgans que fugen del terror.

Segons Abascal haurien de ser acollits en els països limítrofs. Aquesta afirmació, essent generosos, és una relliscada estratosfèrica, ja que en distints països limítrofs a Afganistan el gihadisme hi té presència. De manera, que o bé l’ha plantejat des de l’absolut desconeixement, o bé la població afganesa l’importa menys que aconseguir un vot a Espanya.

És a dir, encara que hi ha diferents forces gihadistes i que tenen plantejaments diferents, comparteixen la interpretació radical de l’Alcorà. Per tant, les persones que fugen dels talibans, també ho faran d’Estat Islàmic, ja que no hi ha cap evidència que demostri que no serien perseguits en alguns dels països limítrofs i res apunta que rebrien un tracte més amable.

Abascal ha dit que s’ha d’assumir que “la forma de vida en general d’Europa i Occident pot ser derrotada a menys que es comenci a defensar” com afirma Libertad Digital. Ras i curt, amb aquesta declaració ha posat en el mateix sac Xina, Rússia i l’islamisme radical. Els ha tractat com si fossin un bloc homogeni amb interessos comuns que volguessin atacar Europa. També entenent-la com si fos un bloc en el qual els països no tinguessin els seus interessos propis.

L’ultradretà ha dit que la imposició simultània del relativisme i del multiculturalisme estan degradant la forma de vida en general d’Occident i d’Europa. Amb aquestes exclamacions pròpies d’un templer a l’edat mitjana ha evidenciat que no té ni idea que un dels punts que configuren la Unió Europea, precisament, és la convivència pacífica i intercanvi cultural dels pobles. O sigui, que els valors humanitaris i la defensa de drets humans és un dels punts que diferencien la Unió Europea del gihadisme.