Dissabte, 11 de juliol de 2020 - Edició 716
La República

JxCat pressiona ERC pel grup independentista únic al Congrés: “Qui podria dir ‘no’ a treballar per l’autodeterminació?”

Borràs assegura que no tindrà “cap problema” per trucar Rufián i abordar la proposta

Avatar
Agències 06/11/2019
Laura Borràs, en una atenció als mitjans

JxCat pressiona ERC pel grup independentista únic al Congreso, que va proposar ahir la seva cap de llista, Laura Borràs. “Qui podria dir ‘no’ a treballar per l’amnistia, l’autodeterminació i la independència?”, ha preguntat l’exconsellera als republicans, en un contacte amb la premsa aquest dimecres al matí a la Sagrera (Barcelona). La cap de files de JxCat al 10-N ha lamentat que el candidat d’ERC Gabriel Rufián no respongués aquesta proposta durant el debat d’ahir a la nit a TV3: “Quan no s’obté resposta ja és una resposta”. Borràs ha assegurat que no tindrà “cap problema” per trucar Rufián i abordar la proposta, si el líder d’ERC a Madrid continua sense respondre.

“Hi ha trens que no es poden deixar escapar”, ha advertit Borràs, que creu que un grup independentista únic a Madrid faria que ERC, JxCat i CUP serien “més forts, amb més veu i fermesa i més útils”. L’exconsellera creu que un grup parlamentari unitari al Congrés “faria por a l’Estat”. La CUP ja va rebutjar la proposta durant el debat de TV3. JxCat no va tenir grup propi en l’anterior legislatura -va formar part del Grup Mixt-, però ERC sí. Borràs ha assegurat que aquest fet no té res a veure amb la proposta de JxCat.

Borràs i el conseller de Territori, Damià Calvet, han denunciat a la Sagrera el dèficit inversor ferroviari de l’Estat a Catalunya.

Relacionats