Dimecres, 21 d'octubre de 2020 - Edició 818
La República

Junqueras sobre la decisió del Suprem: “Estan destruint el seu propi estat”

Oriol Junqueras carrega durament contra la justícia espanyola i afirma que seguiran lluitant per complir la llei europea

Àlex Huguet
Àlex Huguet 10/01/2020
El líder d'ERC, Oriol Junqueras, en el moment de prometre la Constitució al Congrés dels Diputats el 21 de maig del 2019

Després de saber-se la decisió del Suprem per inhabilitar Junqueras com a eurodiputat, el líder d’ERC ha carregat contra la justícia espanyola en una entrevista concedida a Rac 1 des de la presó de Lledoners.

Per sobre de tot, Junqueras manté que té “moltes ganes de seguir treballant per aquest país. No ens rendirem mai”. Retreu que després de la decisió dels tribunals està “obrint un esvoranc en un estat que només mira per la unitat d’Espanya” i afirma que la seva defensa “arribarà fins al final per facilitat la meva sortida”. Malgrat tot, Junqueras es mostra optimista i declara que “no deixarem de lluitar mai perquè es compleixi la llei europea i la democràcia”, ja que a Espanya “estan destruint el seu propi estat”.

El vicepresident empresonat ha carregat durament contra la justícia espanyola i contra aquells que volen vulnerar els seus drets humans, que segons ell “actuen buscant venjança, no justícia. Però no tinguem dubte que la democràcia guanyarà aquesta batalla”.

Quan ha estat preguntat sobre què n’opina que els exiliats Puigdemont i Comín sí que poden exercir d’eurodiputat, ha declarat que “voldria abraçar-los i parlar cara a cara amb ells després de tants mesos”, s’alegra que la bona feina judicial també doni resultats positius com aquest, i emplaça als eurodiputats a aprofitar per “defensar Catalunya i la democràcia”. Junqueras ha tornat a retreure que s’està guanyant la batalla de la legitimitat i la justícia a ulls de tot Europa, perquè “tothom està entenent que hi ha presos polítics i exiliats, i això ho estan dient representants polítics europeus”.

Relacionats