Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Junqueras: “És impossible que nosaltres pactem amb el PSC al Govern de Catalunya”

El pres polític assegura que el pacte dels pressupostos a l’Ajuntament de Barcelona “no és traslladable” a la Generalitat de Catalunya

Àlex Huguet 21/12/2020

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha reiterat que “és impossible” que ERC pacti amb el PSC al Govern de Catalunya, i per tant, allunya la possibilitat de governar Catalunya juntament amb els socialistes i els comuns en el cas que el resultat de les eleccions del 14-F ho permetin. Ho ha reiterat en nombroses ocasions durant una entrevista a Els Matins de TV3, on ha assegurat que el pacte d’ERC amb el PSC i Colau a l’Ajuntament de Barcelona per aprovar els pressupostos “no és traslladable” a la Generalitat de Catalunya. “És imprescindible que Barcelona tiri endavant i que posem els recursos al servei de la gent”, ha dit per defensar el pacte de pressupostos.

Pel que fa al PSC, el pres polític assegura que “és impossible que hi pactem”, ja que “han aplaudit les polítiques repressives i han contribuït a l’exili i la presó de molts dels nostres”. “Absolutament impossible”, ha insistit.

D’altra banda, Junqueras també ha defensat el suport als pressupostos de l’estat, ja que de no fer-ho “ens condemnàvem a seguir amb els pressupostos del PP que impedien afrontar els reptes que teníem al davant”.

Amb relació al fet que ERC no participés en l’assemblea fundacional del Consell per la República, el vicepresident legítim de Catalunya ha dit que “les institucions i els àmbits transversals no poden ser utilitzats de forma partidista, perquè deixen de tenir sentit” i ha defensat que ERC té l’obligació de “preservar la transversalitat”.