Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Junqueras aprova l’informe de l’Advocacia de l’Estat i avalarà Sánchez segons la SER

Els republicans en són coneixedors, el que confirma que el Govern controla els estaments claus de l’estat, i convocaria demà dilluns el Consell Nacional per aprovar l’abstenció d’ERC

Redacció
Redacció 29/12/2019
Pedro Sánchez i Oriol Junqueras, durant el ple de constitució del Congrés dels Diputats / ACN

Decisió sense consultar a la militància d’ERC

Segons la SER la investidura seria entre el 2 i el 5 de gener un cop el vist i plau d’ERC que aquest cop no faria cap consulta a la militància i com ja va fer en l’acord de finançament ho liquidaria amb un Consell Nacional que la direcció controla molt favorablement.

L’aprovació de l’acord de finançament sense consultar a les bases va costar-li a ERC una forta davallada electoral que va comportar la sortida de Joan Puigcercós i va obrir una profunda crisi a dins del partit. Un acord per la investidura sense la llibertat dels presos polítics i la fi de la repressió comportarà problemes entre la militància, veurem com la direcció actual gestionarà el moment.

Demà a la tarda ERC ha convocat la seva executiva nacional que podria donar un primer vist i plau i decidir la convocatòria del Consell Nacional, en cap cas es faria una consulta a la militància com es va fer amb la pregunta insòlita a l’inici de les negociacions.