Dijous, 21 de gener de 2021 - Edició 910
La República

Juan Carlos I amagava encara més milions a Suïssa d’accions en empreses de l’Ibex

Els registres dels bancs suïssos registren moviments d’ingressos a través de comissions que la Fundació Zagatka invertia en borsa

Redacció
Redacció 24/11/2020
Imatge d'arxiu de Juan Carlos I

El rei emèrit ja acumula una infinitat d’escàndols relacionats amb els diners no declarats que guarda en comptes de Suïssa. Segons ha avançat aquest dimarts El Confidencial, Juan Carlos I va ser accionista de deu companyies de l’Ibex 35 durant gairebé vint anys. Una de les fundacions més esmentades que estan implicades en els moviments opacs de diners, la Fundació Zagatka, va ser responsable d’accions de bancs i empreses com ara Iberdrola, Abertis, Endesa, Acciona o el BBVA.

Els registres dels bancs suïssos on la Fundació Zagatka hi tenia els comptes indiquen ara que hi havia moviments d’ingressos a través de comissions que s’invertien a la borsa per obtenir més beneficis, i quan el monarca necessitava diners en efectiu pel seu lleure, la fundació es dedicava a vendre actius parcialment per després tornar a ingressar-ne.

Segons ha compartit El Confidencial, aquests moviments de dubtosa legalitat s’haurien produït sense descans des del 2003 fins al 2018.

Relacionats