Dimecres, 14 d'abril de 2021 - Edició 993
La República

José Tellez, ex regidor de Badalona, acusa el PSC de còmplice: Avui Pastor podria haver matat algú”

En una piulada, diu que els socialistes ho sabien, en referència als problemes de l’alcalde Pastor i que no va fer res

Redacció
Redacció 22/04/2020

L’exregidor de Badalona que va ocupar càrrecs públics sota el mandat de Dolors Sabater, José Téllez, s’ha mostrat molt contundent a l’hora de comentar i condemnar el trist succés que ha tingut com a protagonista l’alcalde de Badalona, que ha estat detingut en un control per anar begut i mossegar els Mossos. Téllez assegura que els problemes amb l’alcohol de Pasto eren coneguts arreu i que les files socialistes havien fet els ulls grossos: “El @PSC_Badalona ho sabia. Fa mesos. I es van dedicar a insultar-nos i a matxacar-nos als que assenyalàvem que aquest personatge no podia ser alcalde de #Badalona”.

Però l’exregidor va més enllà i assegura que el PSC podria haver estat còmplice d’un tràgic final si Pastor, amb el cotxe, hagués pogut fer mal algú sota els efectes de l’alcohol: “Avui podia haver matat algú. PSC: sou còmplices”. A més, ha posat sobre la taula el retorn de Dolors Sabater com a alcaldessa en un govern de concentració.

L’exalcaldessa de la ciutat Dolors Sabater també ha reaccionat a la detenció de l’alcalde i reclama que “pel bé de la ciutat” s’aposti ara per un govern de concentració amb un nou lideratge. “Estic totalment disposada a liderar un nou govern”, afirma en una piulada a Twitter.

I si renuncia?

A la proposta d’Albiol de presentar una moció de censura, que a priori és difícil que prosperi, s’hi afegeix una altra possibilitat, que Pastor obeeixi a la petició del partit i renunciï al càrrec. Si això passa, l’aritmètica política a Badalona fa difícil ara una alternativa d’esquerres. El relleu no el podria decidir a dir el propi govern i caldria convocar un nou ple d’investidura.

En aquest escenari, els partits que van donar suport a Pastor –tots menys el PP– haurien de tornar al punt de partida. Entre el PSC i Comuns, ara el govern, i els vots d’ERC, JxCat i Guanyem Badalona haurien de negociar un nou candidat de consens que fos capaç de sumar 14 vots al ple.

Les tensions durant el primer any de mandat, però, compliquen encara més un acord que ja va ser in extremis per afrontar el ple d’investidura del mes de juny. Si l’acord no arribés, l’alcaldia recauria automàticament en la força més votada, el PP, i Xavier Garcia Albiol tornaria a ser, per aquesta via, alcalde de la quarta ciutat de Catalunya.