Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Jaume Clotet considera que és “incomprensible” el balanç de l’atemptat si els EUA en tenien informació

El secretari de Comunicació del Govern de Puigdemont ha expressat que no entén com és possible que el doble atemptat hagi resultat amb el terrible balanç existent si els EUA van alerta de “l’alt risc d’atemptat” i ha afirmat que “el desastre de gestió de la retirada d’Afganistan perseguirà Biden la resta de mandat

Redacció
Redacció 27/08/2021

El periodista i secretari de comunicació en el Govern de Puigdemont Jaume Clotet ha fet una piulada en la qual critica la gestió de la retirada de tropes a l’Afganistan de Joe Biden. Clotet ha destacat que considera que si el Pentàgon tenia informació sobre el fet que hi havia un alt risc d’atemptat contra l’aeroport de Kabul considera “d’incomprensible” que aquest atac hagués resultat amb la mort de desenes de víctimes afganeses i dotze soldats americans, un dels quals un metge.

El periodista ha considerat que aquest doble atemptat perseguirà durant “la resta de mandat” a Biden i planteja dubtes sobre com s’hauria d’haver gestionat. La resposta del president dels EUA ha estat contundent en la qual s’ha conjurat a perseguir a Estat Islàmic, que ha estat el grup terrorista que va reivindicar l’atemptat. Aquesta resposta en defensa de les llibertats americanes, però amb una clara set venjativa, pot esdevenir un conflicte en l’àmbit internacional.

És a dir, aquesta afirmació deixa obert el problema que suposaria el manteniment de les tropes americanes a Afganistan per “caçar i fer pagar l’atemptat” després de la data límit, establerta pel 31 d’agost. D’aquesta manera no deixa clar com actuaran els nord-americans, i encara menys, com respondran els talibans respecte a aquesta afirmació, però anteriorment ja havien mencionat que no tolerarien la presència de les tropes dels EUA a partir de setembre.