Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

Investiguen per frau a un diputat de Cs protegit per la cúpula del partit

Carlos Sánchez està al Parlament des del 2015

|

- Publicitat -

Carlos Sánchez, diputat de Ciudadanos al Parlament, va estafar a la seguretat social per a obtenir una baixa laboral segons consta en les diligències penals que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha iniciat per aclarir el seu cas. Ho ha avançat El Confidencial, que ha explicat que hauria usat la baixa per no anar a la seva feina com a policia municipal a Cambrils i preparar la campanya electoral de Ciudadanos pel 27-S, el 2015. La notificació presentada fa un mes davant la Fiscalia de Tarragona afirma que -durant tres mesos- l’avui delegat d’organització a Catalunya va estar enganxant cartells i organitzant actes.

Publicitat

La presumpta estafa de Sánchez -amic íntim de Carlos Carrizosa- era coneguda a Cambrils, però ningú en tenia proves, fins que el març passat van arribar missatges de Whatsapp al grup municipal de Ciudadanos a Reus de converses on ho admetia. Els regidors (en concret Juan Carlos Sánchez, líder dels taronges a Reus) van avisar al partit i a Carrizosa, que va trigar tres dies a contestar i -segons la número dos de Ciudadanos a Reus, Pepa Labrador- amb la voluntat de tapar-ho tot. Van acabar apartant Juan Carlos Sánchez com a cap de llista per Reus per al 26 de maig. “Creiem que va aprofitar l’excusa per purgar-lo i posar a una candidata de la seva corda”, explica Labrador, que critica la manca de democràcia interna a la formació. “Aquí estan Carlos Carrizosa i Joan García, dos sectaris de marca major, confeccionant les llistes a Catalunya. Els afiliats ja no importen, es refereixen a ells com a ‘greix’. Després de veure el que ha passat a Castella i Lleó, tinc molts dubtes de les eleccions internes que hem tingut en els últims anys i el seu resultat no m’ha quadrat”, han afegit des dels taronges de Reus.

Et pot interessar  Ciudadanos en liquidació, intenta fer un "Ulster" i fa el ridicul

L’expulsió de Sánchez de la carrera per l’alcaldia de Reus va desencadenar una crisi interna silenciada fins aleshores, sobretot tenint en compte que no consta cap mesura cautelar o actuació cap a Carlos Sánchez; a diferència del procés disciplinari en contra de tres dels quatre regidors de Reus que ha acabat en la suspensió de militància i sortida voluntària del partit dels regidors Juan Carlos Sánchez, Pepa Labrador i Guillermo Figueras. El quart, Damián Morales, va ser suspès de militància després per retuitejar una notícia al respecte.

Juan Carlos Sánchez va portar, doncs, el cas de Carlos Sánchez davant la Fiscalia provincial quan va saber que el partit no hi faria res al respecte. Les diligències del TSJC en contra del diputat fa dies que estan en marxa amb les declaracions d’alguns implicats i la investigació dels Mossos d’Esquadra.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió