Dissabte, 4 d'Abril de 2020 - Edició 618
La República

Independentistes d’esquerres impulsen el manifest de suport a Puigdemont, Comín i Ponsatí

Entre els signants hi ha Julià de Jòdar, Jordi Pesarrodona, Blanca Serra, Carles Solà i Bernat Joan

Redacció
Redacció 19/02/2020
L'eurodiputada de JxCat, Clara Ponsatí, a la seva arribada a l'Eurocambra amb els també eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín, a Brussel·les el 5 de febrer del 2020. (Horitzontal)

Aquest dissabte a l’Ateneu Barcelonès un grup d’històrics de l’esquerra independentista presentaran un manifest de suport a una estratègia transversal a l’entorn del president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí, actualment eurodiputats i el Consell per la República.

Entre els signants Julià de Jòdar, Blanca Serra, Carles Solà, Bernat Joan, Jordi Pesarrodona, Imma Tubella, i Pep Andreu que avui ha anunciat que plegava de militant d’ERC.

El manifest que presentaran dissabte diu entre altres coses que ‘l’absència d’un full de ruta compartit per institucions, partits i entitats sobiranistes ha contribuït a aqueix atzucac’ i que la solució és una  entesa que permeti d’arribar a la consecució d’un estat propi.

Llistat de signants històrics (1)

Manifest signat per representants històrics de l’independentisme d’esquerres  2020-02 Manifest-convocatòria (2)

Des de l’esquerra independentista, amb el president Puigdemont i el Consell per la República

El procés independentista català, en l’etapa encetada l’any 2010, arriba al punt àlgid amb el referèndum d’autodeterminació del Primer d’Octubre de 2017, la legitimitat i validesa del qual és fonament imprescindible per a la seva culminació.

La repressió del poder estatal espanyol ha aconseguit que el conflicte en curs, provocat per la seva negativa a reconèixer el dret d’autodeterminació del poble català, entri en una fase d’estancament, fins i tot de possible retrocés cap a l’autonomisme.

L’absència d’un full de ruta compartit per institucions, partits i entitats sobiranistes ha contribuït a aqueix atzucac, que només pot ser superat per una entesa ideològicament transversal, susceptible d’aplegar la majoria social i política que identifica la catalanitat, la prosperitat, la llibertat i la millora de les condicions de vida i de treball amb la consecució d’un estat propi: la República Catalana.

El President Carles Puigdemont simbolitza la persistència del compromís col·lectiu amb la causa de la independència, i el Consell per la República n’és expressió institucional embrionària. Però manca una entesa organitzativa que articuli i superi les actualment existents i projecti la seva acció internacionalment i, internament, també sobre el conjunt dels Països Catalans.

Els sotasignants, homes i dones amb trajectòries diverses, d’esquerres i independentistes, volem contribuir col·lectivament a la conformació del projecte emergent d’alliberament nacional que consolidi i complementi la línia d’actuació que menen el president Puigdemont i el Consell per la República.

Amb aquesta finalitat, convoquem una assemblea oberta a celebrar a Barcelona el 29 de març vinent.

 

 

Relacionats