Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Sacsejada al món independentista: es presenta un manifest transversal d’esquerres a favor del candidat Puigdemont

|

- Publicitat -

Aquest dissabte pot suposar una revolució per al món independentista: diverses personalitats de molts partits i entitats independentistes, presentaran un manifest en suport a una candidatura de Puigdemont per a les pròximes eleccions catalanes d’aquest mateix any. És el resultat d’haver-hi una divisió als partits independentistes actuals, amb posicions oposades respecte a la manera d’arribar a la independència. ERC confia en el fet que una negociació amb el Gobierno de Sánchez pugui desembocar en una nova consulta ciutadana per saber si volen, o no, la independència de Catalunya. Per la seva banda, JxCat no negociarà amb aquells que han reprimit el poble català i que només s’asseuen a negociar quan els convé.

La conclusió de molts independentistes és que el que ha de fer el moviment és tornar a la feina de cooperació entre totes les forces per tornar a la voluntat de l’1-O. És per això que aquest dissabte a les 11h a l’Ateneu Barcelones, es farà públic el manifest de suport a Puigdemont com a líder d’un moviment que “pretén superar el dilema entre partits davant el repta de l’emancipació nacional”.

Publicitat

El més sorprenent és que l’acord s’ha decidit entre líders i dirigents de partits tant d’ERC com JxCatPDeCat o la CUP, que s’han “rebel·lat” contra les disciplines dels seus grups polítics. És el cas d’un dels impulsors d’aquesta nova iniciativa, l’alcalde de Montblanc, Pep Andreu, que ha estripat el carnet d’ERC per desavinences, i que va intentar la doble militància formant part de La Crida. Andreu deixa clar que molts militants d’ERC han fet el mateix que ell: desvincular-se del partit per donar suport a Puigdemont.

Et pot interessar  El manifest de suport a Puigdemont tanca la recollida de signatures amb 5.000 adhesions en menys d'una setmana

A més, segons ha pogut saber La República, el manifest de suport a Puigdemont també li demanarà al president a l’exili que “superi el PDeCat” per encarar un segon intent per tornar a fer el que es va aconseguir el passat 2017.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut