Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

[Imatge] Un grup ultranacionalista espanyol bolca sacs de llaços grocs davant la Generalitat

En plena polèmica pels llaços grocs en edificis de la Generalitat i després que el Govern de Quim Torra s’hagi vist obligat per la JEC a treure’ls, el grup ultranacionalista […]

Redacció 23/03/2019
Palau de la Generalitat

En plena polèmica pels llaços grocs en edificis de la Generalitat i després que el Govern de Quim Torra s’hagi vist obligat per la JEC a treure’ls, el grup ultranacionalista espanyol Segadors del Maresme -que es dedica a arrencar-los en escamots nocturns arreu de Catalunya- ha bolcat aquest dissabte una desena de sacs de llaços grocs davant del Palau.

Ho haurien pogut fer incitats per un tuit de la líder de Ciudadanos, Inés Arrimadas, que recentment comentava una notícia sobre la voluntat de Torra per “treballar per un món més sostenible” i la reducció del consum de plàstic amb un “empiecen por dejar de poner plástico amarillo en todas partes”. I és que, en una publicació a Twitter on han difós l’acció, els Segadors del Maresme  han escrit que ho fan “per demostrar el cinisme” del president en dir  “que calia deixar de contaminar”.

Els ultres, que han aparegut vestits amb granotes blanques, es descriuen a si mateixos com “un grup de catalans fidels, decidits a retornar la neutralitat als carrers”.