Dissabte, 28 de maig de 2022 - Edició 1402
La República

’Il Miracolo’ donarà el tret de sortida de la 5a edició del Serializados

El Festival Internacional de Sèries de Barcelona, el Serializados Fest, arrencarà el 27 de setembre amb l’estrena d’Il Miracolo, una ficció original d’Sky que arriba després de triomfar a diversos […]

Redacció 18/09/2018
El creador de 'Breaking Bad', Vince Gilligan, convidat destacat del cinquè Serializados Fest / ACN

El Festival Internacional de Sèries de Barcelona, el Serializados Fest, arrencarà el 27 de setembre amb l’estrena d’Il Miracolo, una ficció original d’Sky que arriba després de triomfar a diversos festivals. El codirector del certamen Betu Martínez ha explicat que “fa un retrat de la societat italiana des de molts àmbits” com la religió, la política i la màfia. A la sèrie, una estatueta de la Verge Maria no para de plorar sang, cosa que el primer ministre provarà d’amagar. El cap de cartell d’enguany és Vince Gilligan, pare de Breaking Bad, que assistirà al festival en el desè aniversari des de la creació d’aquesta sèrie-. D’entre les novetats destaca la secció Panorama, on es podran veure 11 sèries inèdites a l’Estat.

A la secció Panorama s’hi podran veure ficcions de molts països, les projeccions es faran a l’Auditori del CCCB i hi haurà vot del públic. Les entrades seran gratuïtes amb inscripció i a més d’Il Miracolo, es projectarà El Lobista, thriller polític original de TNT produït per Polka que ha estat un autèntic èxit a l’Argentina; Mr. Mercedes, una sèrie policíaca basada en una novel·la d’Stephen King, creada per David E. Kelley; l’èxit de la televisió flamenca De Dag; i la nova sèrie d’HBO Espanya en coproducció amb la RAI, basada en el bestseller italià d’Elena Ferrante La Amiga Estupenda.

El codirector del Serializados Betu Martínez ha destacat que enguany en el Showcase de Pilots de Ficció es podran veure els treballs seleccionats de joves creadors que surten de les universitats. Aquest espai ha detallat que pretén que aquests nou talents “tinguin una finestra on mostrar-se i tenir un contacte amb la indústria televisiva que sense el festival seria molt complicat de presentar”. “Connecta joves creadors amb la indústria”, ha explicat. Fins ara aquest espai també es feia dins del Zoom Igualada i enguany s’ha ampliat i també s’exportarà al festival de Màlaga ‘Screen TV. D’aquesta manera, a finals de setembre es projectaran al Serializados, la següent setmana aniran a Màlaga i el mes següent es projectaran els guanyadors al Zoom Igualada, on s’entregaran els premis. Enguany s’han seleccionat cinc pilots, quatre catalans i un andalús, que surten de la UPF, la Facultat de Comunicació Blanquerna i l’ESCAC.

Una altra de les protagonistes d’aquesta quarta edició serà Maria Aurèlia Capmany, dins la secció Homenatge, just l’any en què fa 100 anys del seu naixement. Concretament es dedicaran al seu vessant menys conegut: les sèries. A finals dels 80 va crear la ficció ‘Les nits de la tieta Rosa’, on situava el català a TVE just després del franquisme i que tenia com a protagonista una dona amb una doble vida: de dia feia de tieta i de nit feia de cabaretera i anava a la Paloma a fer els seus espectacles.

El punt final del festival el posarà una marató de la nova sèrie de Wellington Paranormal, la nova comèdia de Jemaine Clement (Flight of the Conchords) i Taika Waititi (What we do in the shadows‘, una seqüela de la pel·lícula What we do in the shadows. On una parella de policies han de resoldre casos paranormals a la capital de Nova Zelanda i als seus voltants. En el festival es passarà tota la primera temporada sencera, els sis capítols, una hora i vint. “Gairebé són la paròdia de Mulder i Scully d’Expediente X, ha afirmat el codirector del certamen Betu Martínez.

En total el festival tindrà una vintena de convidats internacionals, nacionals i locals. Entre ells Erika Last, creadora d’XConfessions, una directora de cinema adult suec que ve al festival a estrenar la seva primera webserie eròtica. També hi haurà una de les creadores d’Israel més importants, com és Keren Margalit, que va ser una de les primeres a parlar de l’autisme en les sèries de televisió; i també han convidat l’humorista, creador de ficció i exalcalde de Reikiavik Jón Gnarr. De fet dedicaran un cicle a la figura de Gnarr per mostrar com “un comediant passa a ser alcalde d’una ciutat europea, on va ser batlle el 2010 al 2014”. I és que Islàndia és en aquesta edició el país convidat del Serielizados.