Dilluns, 17 de Febrer de 2020 - Edició 571
La República

Homenatge a Tejero 38 anys després del cop d’Estat: “Se cumplen en usted a plenitud los ideales de la Guardia Civil”

Avui mateix, s’ha fet públic que la família Franco presenta al TC un recurs d’empara contra l’exhumació del dictador

Redacció
Redacció 10/10/2019
Imatge de l'intent de cop d'Estat del 23 de febrer de 1981 a Espanya

El passat 24 de setembre, l’extinent coronel de la Guàrdia Civil i artífex del cop d’Estat del 23 de febrer de 1981, Antonio Tejero, va ser homenatjat per ‘Fuerza Nueva Andalucía’. Ho ha avançat ‘eldiario.es’, que ha publicat un vídeo on es veu com la seva intervenció en un restaurant davant diverses desenes de persones acaba amb un brindis en què crida “arriba España” i el públic respon amb consignes com “viva Franco”.

A les imatges es veu la intervenció de Juan León Cordón, president de Fuerza Nueva Andalucía i també coordinador de la Fundación Nacional Francisco Franco al territori, que lloa a Tejero i a la seva dona, Carmen Díaz Pereira. “Se cumplen en usted a plenitud los ideales de la Guardia Civil: amor a España por encima de todo, lealtad al juramento prestado y a la palabra empeñada, aun cuando esto le haya supuestos graves perjuicios, y arrogancia, no como chulería sino en la tarea de combatir a los enemigos de España”, diu.

I no s’oblida de Díaz Pereira perquè -tot  i que, segons explica Juan León Cordón al digital, és “un dinar d’homes” que celebren després de cada estiu- en aquesta ocasió, es va decidir convidar a les dones dels militants. A l’esposa de Tejero, l’ultradretà li dedica un discurs obertament masclista: “Doña Carmen, esposa y madre, valiente y abnegada, que ha acompañado en todos los avatares y vicisitudes, que no han sido pocas, la carrera de nuestro admirado teniente coronel, y ante los que ha sabido responder con dignidad, silencio y sacrificio. El señor os ha bendecido con una numerosa prole de la que podéis sentiros legítimamente orgullosos, y os ha otorgado el regalo más preciado, tener un hijo sacerdote”. A la qual cosa, Tejero no es queda enrere i respon: “Por nuestras mujeres, que han hecho posible que los hombres hagamos las cosas que hemos hecho”.

El president de Fuerza Nueva Andalucía, en ser preguntat pel motiu de l’homenatge, afirma: “Nosotros no ocultamos nuestra admiración por el teniente coronel Tejero y lo que representa”. L’acte, en un restaurant, està presidit per una bandera d’Espanya amb l’àguila franquista i una altra amb l’emblema i lema de la Guàrdia Civil. A la taula principal seu també un coronel retirat de l’Exèrcit, de cognom Mayoral.

La família Franco presenta al TC un recurs d’empara contra l’exhumació del dictador

Avui mateix, la família del dictador Francisco Franco ha presentat un recurs d’empara al Tribunal Constitucional (TC) contra l’exhumació del dictador, segons han confirmat fonts del TC. És un nou intent dels néts del dictador per impedir que el govern espanyol traslladi les restes de Franco al cementiri del Pardo. Tanmateix, fonts jurídiques afirmen que això no paralitza l’exhumació. Així doncs, el govern espanyol té llum verda per traslladar les restes del dictador encara que hi hagi pendent aquest recurs al TC. L’Associació per a la Defensa del Valle de los Caídos ha anunciat en un comunicat que també recorrerà l’exhumació. Tots dos sol·liciten que es paralitzi el trasllat com a mesura cautelaríssima.

Relacionats