Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Forcadell: “Mai podran tancar la nostra voluntat de construir un país més just, més solidari i més lliure”

L’expresidenta del Parlament reitera que la justícia espanyola la tanca a la presó per haver estat presidenta de l’ANC

Agències 04/12/2020
L'expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell ha entrat a la presó de dones Wad-ras de Barcelona a les 20.55 h d'aquest divendres el 4 de desembre. (Horitzontal)

L’expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell ha publicat un vídeo a les xarxes socials poc abans de tornar a entrar a la presó de dones de Wad-ras, a Barcelona, després que el Tribunal Suprem li hagi revocat el tercer grau com a la resta de presos independentistes. “Soc a punt d’entrar a la presó per decisió d’una fiscalia i uns tribunals que no han fet res més que agreujar la situació i el conflicte entre Catalunya i Espanya, un conflicte que sabem que només es pot resoldre parlant, dialogant i votant”, ha subratllat. “Avui ens tornen a la presó, però mai podran tancar la nostra voluntat de construir un país més just, més solidari i més lliure”, ha indicat a la piulada de Twitter on ha adjuntat el vídeo.

Forcadell ha afirmat que va ser un “honor” ser presidenta del Parlament i ha assegurat que tant ella com els membres de la Mesa van defensar “sempre” la sobirania del Parlament, la llibertat d’expressió i el dret d’iniciativa dels diputats, així com la separació de poders com a base de la democràcia.

 

“Però tots sabem que jo no entro a la presó per haver estat presidenta del Parlament, sinó per haver estat presidenta de l’ANC, per haver estat una activista”, ha indicat Forcadell.

 

Per això ha encoratjat a “continuar treballant per un país més just, més solidari i més lliure”. I ha afegit: “Us demano que no tanqueu mai els ulls davant de la injustícia, que defenseu sempre la llibertat”.