Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Feijóo diu que les inversions als centres d’atenció primària anunciades per Sánchez són “una broma”

El líder del PP dit que està "tocant el canvi amb els dits" i "seria una pena que marxés després de la feina feta"

|

- Publicitat -

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha afirmat aquest dilluns que les inversions en sanitat anunciades pel president espanyol, Pedro Sánchez, són “una broma”. Segons Feijóo, tenint en compte que a l’Estat hi ha 13.000 centres d’atenció primària, la inversió de 580 milions d’euros en la millora dels centres que Sánchez va anunciar en un míting electoral suposa com a màxim 48.000 euros per cadascun, i “no n’hi ha prou ni per arreglar el sostre”.

Publicitat

També ha relativitzat l’anunci dels 38,5 milions d’euros per a salut mental “per a tot Espanya”. “Això és una broma, i hem de posar punt i final a les bromes”, ha dit, alhora que ha acusat el president espanyol de generar deute públic amb els seus anuncis de naturalesa electoral.

Feijóo ha fet aquestes manifestacions en un míting a Gran Canària l’endemà que no va assistir a un altre acte electoral a Tenerife. Segons el PP va ser per la cancel·lació del vol regular que l’havia de portar a Canàries des de València, mentre que el PSOE sosté que no es va cancel·lar cap vol.

Segons el líder del PP, “Espanya està cansada” del “sanchisme” i de la “divisió” interna del govern espanyol. “El sanchisme és la supèrbia i el teatret amb militants, són escàndols, un govern en crisi permanent, l’abús de les institucions, i són els errors flagrants i la mentida continuada”, ha afirmat.

Feijóo ha afirmat que Espanya té “el canvi a tocar”. “Els puc assegurar que estem tocant el canvi amb els dits” i “seria una pena que ens marxés després de tota la feina que hem fet els últims anys”, ha sentenciat.

Et pot interessar  Sánchez, a Feijóo: "Quan per als espanyols ETA no és res, per al PP ho és tot"

En aquesta ocasió, el líder del PP ha centrat el seu discurs en els efectes de la inflació i l’endeutament públic. Segons Feijóo, mentre els ciutadans han de retallar despesa el govern espanyol manté “22 ministres i més de 1.000 assessors”. “No ens hem de resignar a pagar més mentre el govern no renuncia als seus privilegis”, ha dit.

En aquesta línia Feijóo ha acusat el govern de Sánchez de viure en una realitat paral·lela, perquè els preus dels aliments “no deixa de pujar” mentre l’executiu “es nega” a reduir l’IVA dels productes bàsics. “Els ciutadans paguen cada cop més i el govern se’n beneficia perquè hem pagat 42.000 milions més en impostos el 2022 que el 2021”. “Abaixi l’IVA d’una vegada”.

A més, segons Feijoóo, Sánchez ha convertit “un partit d’Estat en un partit que govern en els que no creuen en l’Estat” que només “defensa els interessos personals del president del govern”. “Sánchez ha abandonat els socialistes de veritat, les classes mitjanes i la majoria social, i la majoria social abandonarà Sánchez el pròxim diumenge”, ha dit, perquè “manen els independentistes, de Bildu o d’ERC”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió