Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

VÍDEO | Fachín exposa el que realment ha molestat del gag de Manel Vidal: “45 segons que els deixa ben retratats”

L’exdiputat i creador d’Octuvre mira més enllà de l’ús de l’esvàstica i assegura que el que TV3 vol silenciar són les crítiques a la negociació entre PSC i ERC pels pressupostos: “Un pacte de dretes i espanyolista”

Redacció 27/01/2023

L’exdiputat i creador d’Octuvre, Albano-Dante Fachín, ha aportat la seva mirada crítica al tema del dia: l’acomiadament de l’humorista Manel Vidal i la censura del seu gag sobre el PSC a ‘Zona Franca’ (TV3).

En to humorístic i des de la sàtira, Vidal va analitzar el posicionament dels partits “progressistes, però espanyolistes”, amb un quadrant sobreimprès a la pantalla amb un eix horitzontal dreta/esquerra i un eix vertical autoritari/liberal que acaba substituint per una esvàstica, a l’extrem de la qual situa el PSC. Precisament, el símbol nazi ha estat el focus de les crítiques del qui defensen que això no es pot emparar en la llibertat d’expressió.

Tanmateix, Fachín mirà més enllà d’aquest punt i exposa que el que “ha molestat de veritat” al PSC i, de retruc a ERC, són els 45 segons del gag en què “els deixa ben retratats” per la negociació dels pressupostos. I és que per argumentar que el partit de Salvador Illa és de dretes, Vidal assenyala les seves condicions per aprovar els pressupostos: “Quart Cinturó, l’ampliació de l’aeroport del Prat, i el Hard Rock; és a dir, carreteres, avions, casinos i majorettes“. Per a Fachín, això és el que vol censurar TV3. “Cal fer-los fora”, ha insistit l’exdiputat.