Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Fachín es mostra escèptic amb la repiulada de Rufián: “No entenc aquesta manera de negociar”

L’exdiputat de Podemos ha criticat la postura que considera que el diputat Gabriel Rufián ha pres i, segons el seu parer, votar a favor dels Pressupostos Generals de l’Estat no ajudarà a Catalunya a negociar

Redacció
Redacció 09/09/2021

L’exdiputat de Podemos ha posat en dubte el plantejament d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés dels Diputats. En aquest cas la disputa a la plataforma de l’ocellet blau s’ha iniciat per un retuit que ha fet Gabriel Rufián a un comentari de Roger Herèdia al periodista i president de l’Associació del Banc d’ADN de Desapareguts de la Guerra Civil, Jaume Clotet.

Recapitulem: La piulada original de Clotet expressava que “la resposta catalana davant aquest xantatge hauria de ser que TOTS els diputats independentistes al Congrés votin NO als pressupostos del PSOE”. Aleshores Herèdia ho ha comentat amb una sola paraula “Infantilisme” recollint l’aprovació, en forma de retiut, de Gabriel Rufián.

I és aquí on entra Albano Dante que, entenent que Rufián sembla que aprovarà els pressupostos, amb independència que el PSOE hagi estat deslleial amb el govern català en trencar unilateralment l’acord d’ampliació de l’aeroport del Prat, ha comentat que “Potser soc jo que em perdo alguna cosa, però no entenc aquesta manera de negociar.