Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Espot proposa un pacte d’Estat andorrà per les pensions i la relació amb l’UE

Espot ha dit que “som partidaris d’un augment progressiu de les cotitzacions i d’un endarreriment quirúrgic de l’edat de jubilació”

|

- Publicitat -

Xavier Espot, candidat de Demòcrates per Andorra a revalidar el càrrec de cap de Govern, ha explicat avui al debat d’investidura la seva voluntat de proposar dos pactes d’Estat a la resta de partits del país. El primer dels acords consistiria en buscar un posicionament conjunt per a l’acord d’associació amb la Unió Europea. El segon tema que diu que voldria consensuar és la reforma dels istema de pensions.

Publicitat

El debat d’investidura es produeix amb dos candidats a cap de Govern: Xavier Espot, de Demòcrates, i Cerni Escalé, de Concòrdia. Espot ha estat el primer dels dos a intervenir. Ha explicat que aquests dos temes “són àmbits de gran abast que marcaran l’esdevenir de les generacions futures”.

Pel que fa a les negociacions amb la UE ha explicat que  “proposaré reeditar el pacte per la UE sense que el passat hagi de condicionar el futur”. El pacte proposat per Espot ha d’anar “més enllà dels límits del Consell” i obrir-se a les opcions polítiques que no han obtingut representació parlamentària. Per ell, aquest acord d’associació “s’ha de valorar un cop estigui negociat” i “ha de permetre la participació d’Andorra en el mercat interior de forma gradual i equilibrada, respectant les especificitats del país”.

Espot s’ha mostrat optimista respecte les negociacions fetes fins ara amb la Unió Europea: “Hem constatat que les demandes d’adaptació han estat més que raonablement rebudes per les institucions europees”.

Pel que fa a les pensions, Espot ha dit que “som partidaris d’un augment progressiu de les cotitzacions i d’un endarreriment quirúrgic de l’edat de jubilació”.

Et pot interessar  Cerni Escalé (Concòrdia) es presentarà a la investidura a cap de Govern d'Andorra
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió