Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Esbroncada d’Europa a Barcelona per la mala gestió per reduir la contaminació: “Falten recursos”

|

- Publicitat -

Brussel·les critica els plans per reduir emissions a Barcelona i l’àrea metropolitana. “No s’executen bé i falten recursos” ha dit l’advocada de la Comissió Europea Eulalia Sanfrutos Cano en la vista d’aquest dijous al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que examinar les queixes de la CE pels alts nivells de contaminació a Barcelona, part del Baix Llobregat, el Vallès Occidental i l’Oriental. Sanfrutos ha remarcat que en el cas de Barcelona el nivell d’execució de les mesures està “entorn del 50%”. L’executiu europeu ha estat particularment crític amb Madrid, on també s’han superat els nivells màxims d’emissions contaminants.

Publicitat

Una sala de tres jutges del TJUE emetrà una sentència en els pròxims mesos. Finalment, en aquest cas el tribunal no ha vist necessari que un Advocat General doni una primera opinió no vinculant sobre el cas i directament hi haurà la resolució judicial ferma.

Amb aquesta denúncia, Brussel·les pretén forçar judicialment Barcelona, la seva àrea metropolitana, i Madrid a complir les normes europees. En cas d’una eventual condemna a l’Estat, la CE podria amenaçar amb multes si continua l’incompliment, però si les vol imposar haurà de demanar una ordre judicial. És a dir, tornar als tribunals de Luxemburg.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió