Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

ERC presentarà una proposta de llei al Congrés per “treure les togues de la política”

ERC presentarà una proposta de llei al Congrés dels Diputats, un cop iniciada la legislatura, per “treure les togues de la política. En un acte de campanya, celebrat a les […]

Aleix Ramirez Morlans
Aleix Ramirez Morlans 15/04/2019
Imatge de l'acte a les portes de la Model / Aleix Ramírez

ERC presentarà una proposta de llei al Congrés dels Diputats, un cop iniciada la legislatura, per “treure les togues de la política. En un acte de campanya, celebrat a les portes de la Model, Gabriel Rufián ha anunciat una solució política per Catalunya que gira al voltant de tres idees: negociació, referèndum i legislació.

Els republicans aposten per “una taula de diàleg amb totes les sensibilitats”, perquè segons Rufián “queda clar que ni nosaltres ni ells (en referència al PP, PSOE i Ciudadanos) desapareixerem”. La segona branca recull la possibilitat de modificar la llei per la celebració d’un referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

L’advocat i catedràtic de Dret Penal de la Universitat de Barcelona, Joan Queralt, assegura que “no cal forçar les lleis per solucionar un conflicte polític”. En aquest sentit, Queralt creu que la solució haurà d’arribar “a partir d’un acord durador i amb bases democràtiques”.

Una victòria d’ERC el 28-A “envia un missatge brutal a Europa i el món”

Gabriel Rufián defensa com una victòria d’ERC a les eleccions espanyoles del pròxim 28 d’abril “representa enviar un missatge brutal a Europa i el món”. Pel que fa a l’escenari postelectoral, Rufián vaticina que amb un bon resultat dels republicans “trobarem el PSOE de Lastra i no pas el de Borrell”.

Més enllà de la proposta de llei, Esquerra també demanarà la reobertura de la comissió d’investigació de les clavegueres de l’Estat, “volem que comparegui Villarejo”.