Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

ERC mostra “molt malestar” per les assumpcions sobre l’acord amb el PSOE que fa Sánchez

Lamenten que doni extrems per fets abans de generar els marcs de consens necessaris per arribar a qualsevol pacte

Redacció
Redacció 04/12/2019
Pla mitjà d'Adriana Lastra (PSOE) i Gabriel Rufián (ERC) donant-se la mà abans de la reunió entre equips negociadors per a la investidura al Congrés, el 28 de novembre de 2019 (horitzontal)

L’executiva republicana cada cop més reticent a facilitar la investidura de Sánchez

ERC ha mostrat “molt malestar” per les assumpcions sobre l’acord que negocia amb el PSOE que ha fet aquest dimecres el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez. El cap dels socialistes ha dit a la cimera de l’OTAN que les “converses” per a la seva investidura “van bé” i que si s’arriba a un acord “estarà sempre dins del marc de la legalitat democràtica i la Constitució”. Entre les files d’ERC aquestes paraules han causat un gran enuig per tot el que donen per fet, quan tot just s’està en el procés de crear els marcs de consens necessaris per arribar a qualsevol pacte. Un malestar que, probablement, serà posat de manifest a la pròxima reunió entre els equips negociadors, la tercera des que han començat les converses.

La polèmica arriba després que aquest dimarts ERC i el PSOE fessin un comunicat conjunt on constataven els “avenços” en la recerca dels “instruments necessaris” per “canalitzar” la “via política” de resolució del conflicte.

Aquests termes, volgudament poc precisos, contrasten, a parer dels republicans, amb la cotilla que Sánchez ha imposat quan ha dit que si hi ha acord estarà dins la Constitució. La postura del president en funcions ha fet, fins i tot, que els negociadors republicans es plantegessin si calia celebrar la tercera reunió entre els dos partits, per bé que finalment s’ha optat per no aixecar-se de la taula.