Dissabte, 4 d'Abril de 2020 - Edició 618
La República

ERC i JxCAT s’uneixen per a demanar la compareixença de Borrell al Congreso

Les formacions registren també dues bateries de preguntes perquè el Ministeri expliqui si tenia ordre judicial per espiar les comunicacions dels delegats

Avatar
Agències 10/07/2019
Josep Borrell, en una imatge d'arxiu

ERC i JxCAT han presentat conjuntament una petició de compareixença al Congrés del ministre d’Exteriors en funcions, Josep Borrell, perquè doni explicacions sobre el suposat espionatge als delegats de la Generalitat a l’exterior per intentar demostrar que la seva activitat està vinculada al procés independentista, tal com consta a la documentació que el propi Ministeri va enviar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè aquest tanqui les delegacions de Londres, Ginebra i Berlín. La petició demana que Borrell comparegui davant del ple per “informar de la tasca d’espionatge dels serveis Exteriors de l’Estat als serveis Exteriors de la Generalitat de Catalunya”.

JxCAT ha registrat també una bateria de preguntes per escrit a l’executiu espanyol on reclama al ministeri que expliqui “quins són els motius per fer aquestes investigacions” sobre l’activitat de les delegacions de la Generalitat. També vol que respongui si “el Ministeri d’Exteriors espia sistemàticament les comunicacions de les delegacions de totes les CCAA o només les de la Generalitat”, i entre altres si “existia una ordre judicial per controlar les comunicacions de la Generalitat amb les seves delegacions”. A més, reclama al Ministeri que expliqui quins motius tenia per investigar l’activitat a Twitter i els actes privats dels delegats de la Generalitat “fins i tot abans del seu nomenament”.

Pel que fa a ERC, la bateria de preguntes van dirigides també a conèixer “amb quins fons es paga aquest espionatge”, “quantes conselleries de la Generalitat estan essent espiades”, si ha informat degudament el Congrés del que classfica als documents com a “informació reservada” i si Sánchez pensa cessar el ministre per aquest cas.

Relacionats