Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 15 de juliol del 2024
Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 15 de juliol del 2024

ERC força un ple monogràfic sobre el cas Marín a Diputació de Barcelona governada pel PSC i JuntsxCat

|

- Publicitat -

ERC força un ple monogràfic a la Diputació de Barcelona sobre les investigacions obertes per presumpta corrupció que afecten la presidenta de l’ens i també alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín. El grup d’ERC ja havia demanat la dimissió de Marín després que sigui investigada pel cas de suposada malversació al Consell Esportiu de l’Hospitalet i ara ha registrat una sol·licitud per a un ple monogràfic que s’haurà de celebrar ja que els republicans representen més d’una quarta part del plenari. ERC proposa que se celebri el 20 de gener a les 12 h. El portaveu d’ERC a la Diputació, Dionís Guiteras, assegura que l’objectiu és revisar a fons les mesures que hi ha perquè els càrrecs retin comptes.

Publicitat

ERC proposa concretament que es revisi el codi de bon govern i qualitat institucional i el codi de conducta dels càrrecs electes i del personal directiu professional de la Diputació de Barcelona. Segons els republicans, l’objectiu és “reforçar totes les mesures necessàries i incorporar-ne de noves per preservar la integritat pública de la institució i els membres que la formen”. I fan especial èmfasi als casos en què hi ha sospites o indicis de males pràctiques de membres de la institució, ja sigui per l’exercici com a càrrecs electes de la Diputació de Barcelona o de qualsevol altre ens.

Guiteras ha insistit que, tot respectant la presumpció d’innocència, “les informacions aparegudes són prou rellevants per exigir responsabilitats al màxim nivell”. “No volem realitzar un judici paral·lel. La nostra tasca és vetllar per la qualitat democràtica de la institució i és el que demanem en propiciar aquest debat, tal com ho havíem fet ja anteriorment en el marc de la junta de portaveus, en aquest cas, i en d’altres amb persones electes implicades en la causa relacionada amb Relacions Internacionals”, ha afegit.

En el document de sol·licitud del ple extraordinari, ERC demana que es condemni la “manca de transparència en la informació” que s’ha donat per part de la Presidència de la Diputació de Barcelona en relació amb les investigacions judicials i policials vinculades al cas del Consell Esportiu de l’Hospitalet de Llobregat. I també volen que el ple constati que el govern de la Diputació “no ha tingut una actitud satisfactòria” a l’hora de retre comptes davant els episodis que afecten la institució. A banda de proposar la revisió dels mecanismes i codis interns contra la corrupció, el grup d’ERC vol que es faci una “condemna expressa i rotunda de la corrupció en totes les seves expressions” i es reafirmi “la necessitat que les administracions públiques i els governs siguin exemplars en totes les seves conductes, decisions i procediments”.

ERC compleix els requisits per forçar el ple monogràfic ja que tenen més d’una quarta part dels membres del plenari. Segons la l’article 46a de la llei 7/1985 el ple sol·licitat s’ha de celebrar en els pròxims 15 dies hàbils a partir de demà. Un termini que acaba precisament el 20 de gener, el dia que proposa ERC per fer el ple.

 

 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut