Diumenge, 25 d'octubre de 2020 - Edició 822
La República

Enric Hernández, frustrat per no ser el director de RTVE

Frustració de l’Enric Hernández, s’ha quedat sense premi El director que va convertir un diari progressista com El Periódico en un mitjà proper a Ciudadanos i PP i, com no, […]

Joan Puig
Joan Puig 21/10/2018
Fotografia d'arxiu (2015) EFE/Marta Pérez

Frustració de l’Enric Hernández, s’ha quedat sense premi

El director que va convertir un diari progressista com El Periódico en un mitjà proper a Ciudadanos i PP i, com no, a la caverna mediàtica volia cobrar el premi promès per la mateixa i aleshores tota poderosa vicepresidenta Soraya Saenz de Santamaria: dirigir RTVE.

D’aquesta manera marxava d’un diari que havia enfonsat en pèrdues i vendes i que, tard o d’hora, serà venut segurament a Jaume Roures. Hernández sabia que amb Roures tenia els dies comptats i la direcció de RTVE era un premi promès molt satisfactori. Però les circumstancies són imprevisibles i la moció de censura que va acabar amb Mariano Rajoy també ha acabat amb el premi promès. És veu que a Madrid el PP no paga a “traïdors”.

Vocento decideix retirar-se de la compra del Grup Zeta i Jaume Roures guanya força malgrat que a Madrid no ho tenen clar. El Grup Vocento ha decidit retirar-se de les negociacions per quedar-se el Grupo Zeta, consideren que els 50 milions d’euros que reclama el seu propietari són una xifra desproporcionada tenint en compte la critica situació en la qual es troba el grup editorial.

Un nou grup de comunicació en mans d’un progressista d’esquerres i catalanista format per un diari en paper, emissores de ràdio i televisió?

Jaume Roures, del grup Mediapro, té més a tocar el somni de tenir definitivament un diari en paper. Recordem, però, el seu fracàs amb el diari Público que va acabar tancant i que avui és un mitjà només digital. Si l’operació de compra del diari acaba en mans de l’empresa de Roures, la jugada podria anar acompanyada de la compra d’algunes emissores de ràdio i, fins i tot, d’alguna televisió.

Relacionats