Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Asens vol donar lliçons d’història a Canadell

Asens vol fer creure que l’alçament franquista no tenia cap component nacional sinó únicament ideològic i moltes veus li recorden la prohibició del català per part de Franco i l’afusellament de Carrasco i Formiguera

Redacció 05/04/2021
El portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, torna a pixar fora de test.

Joan Canadell piulava ahir a Twitter: “La gent gran diu el que el que passa a Catalunya és el que va passar als anys trenta. La batalla ideològica entre dretes i esquerres a Catalunya va ser el millor escenari per a Franco… Jo seguiré treballant per fer la independència, que és el que permetrà fer polítiques d’esquerres i liberals”. Davant d’això l’advocat i actual portaveu d’En Comú-Podem al Congrés espanyol ha volgut, ves per on, donar lliçons d’història a Canadell intentant vendre el fals relat que la Guerra Civil espanyola i l’alçament franquista no tenia cap component nacional sinó únicament ideològic: “la gent sap que el revisionisme històric de Canadell és fals. Als anys 30 el conjunt de l’esquerra era antifranquista i bona part de la dreta -també catalana- era franquista. Ni la Guerra Civil era un conflicte entre catalans i espanyols ni Da Vinci o Cervantes eren catalans”.

L’allau de reaccions no s’ha fet esperar. L’escriptor Jordi Cabré ha recordar a Asens que va ser un govern d’esquerres el qui va empresonar tot el govern Companya i que el primer que va fer Franco va ser prohibir el català i la bandera catalana. Altres tuitaires li recorden l’afusellament de Manuel Carrasco i Formiguera.