Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

En marxa l’exhumació de les restes de Primo de Rivera del Valle de los Caídos

Les restes del fundador de la Falange es traslladaran al cementiri de San Isidro de Madrid, on estarà taxativament prohibit retre-li homenatges

|

- Publicitat -

Ja han començat les tasques per exhumar les restes mortals de José Antonio Primo de Rivera, fundador de la Falange, del Valle de los Caídos, ara rebatejat com a Valle de Cuelgamuros. El procés, que s’ha iniciat per iniciativa de la família, que volia complir amb les últimes voluntats del polític feixista, es fa en aplicació de la llei de memòria democràtica.

Publicitat

Poc abans de les vuit del matí, dos cotxes fúnebres i una furgoneta de suport han accedit a l’interior del Valle de Cuelgamuros per tal d’iniciar les tasques d’exhumació. El procés es durà a terme sense càmeres, tal com han sol·licitat els familiars.

Un cop es retiri la llosa que cobreix les restes, es farà una missa amb la vuitantena de familiars que es preveu que assisteixi a la cerimònia, i posteriorment les restes es traslladaran al cementiri de San Isidro de Madrid, on estarà taxativament prohibit fer homenatges a Primo de Rivera. No obstant això, aquest dilluns les 12 hi ha convocada una concentració de seguidors de la Falange.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió