Diumenge, 29 de novembre de 2020 - Edició 857
La República

Els veïns del Raval consideren a Valls un feixista més

Aquest matí, en el que semblava un acte més de campanya a la plaça Salvador Seguí de Barcelona, Manuel Valls ha estat escridassat per mig centenar de veïns. Entre les […]

Redacció
Redacció 04/12/2018
Twitter

Aquest matí, en el que semblava un acte més de campanya a la plaça Salvador Seguí de Barcelona, Manuel Valls ha estat escridassat per mig centenar de veïns. Entre les persones que protestaven hi havia independentistes però també altres col·lectius socials, que han cridat consignes com ‘Cap persona és il·legal’ o ‘Fora Feixistes dels nostres barris’. Segons ha informat El País, entre els manifestants bàsicament s’hi trobaven el col·lectiu Putes Llibertaries i membres del corrent de la CUP Endavant. En l’acte, Valls ha llegit la primera d’una sèrie de cartes sobre els principals problemes de la ciutat, en aquest cas la seguretat. Ha pogut acabar-la i ha respost un parell de preguntes dels periodistes, però ha hagut d’escurçar una mica l’acte a causa de l’escridassada. La patrulla de la Guàrdia Urbana que estava per la zona ha fet un espai perquè pogués marxar fins al Metro.

El candidat preveu que abans d’acabar l’any s’hauran comès 200.000 delictes a Barcelona i diu que per això la seguretat és “un dels problemes més seriosos”. Després d’afirmar que no vol alarmar ningú, lamenta que els okupes “gaudeixen de privilegis”, el top manta “campa a plaer”, els narco pisos “sembren por i misèria”, el tràfic de drogues “s’estén” i les conductes incíviques “degraden l’espai públic”. Valls alerta també que utilitzar els transports públics “pot resultar perillós”.

Davant d’aquesta situació que la carta presenta, Valls lamenta que “Ada Colau ha estat incapaç de controlar la situació”. Afegeix una llista dels barris “més castigats” i diu que qui més pateix la situació són les dones, els joves i la gent gran. Valls acusa el govern municipal d’amagar les causes de la inseguretat, tenir cossos policials amb “prioritats equivocades” i afegeix que la tolerància provoca “un efecte crida d’activitats il·legals”. També critica una inversió “insuficient” en recursos humans i tècnics i la “falta de suport” del govern municipal a la Guàrdia Urbana.

Al final de la carta Valls reclama posar fi a aquesta situació “pel bé dels ciutadans, per la imatge de Barcelona i per la marxa de la seva economia”. En aquest sentit, anuncia que si és alcalde donarà confiança a la Guàrdia Urbana, augmentarà els seus recursos i incorporarà entre 1000 i 1500 agents en quatre anys. També diu que vol millorar la cooperació entre policies. Les seves últimes paraules de la carta són per afirmar que està segur que acabarà amb la inseguretat.

L’acte s’ha solucionat, quan, segons El País, el candidat de Ciudadanos ha agafat el metro a Liceu per tal de sortir de la zona antiga de la ciutat. Durant el míting i la consegüent manifestació no s’ha hagut de lamentar cap desperfecte, més enllà d’un petit sabotatge elèctric durant el discurs de l’antic Primer Ministre francès.

Relacionats