Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

Els papers de Villarejo destapen l’intent fallit d’un jutge espanyol per perseguir Trapero

Va intentar imputar Trapero i altres agents de Mossos, però es va quedar sol en la persecució de la causa que va acabar arxivant

Redacció 15/11/2021

Un jutge va intentar imputar el major Josep Lluís Trapero per un cas de narcotràfic l’any 2012. El diari La Razón ha tingut accés a notes de l’agenda de l’excomissari Jose Manuel Villarejo en què va escriure una petició del jutge Aguirre per imputar Trapero.

Aquest magistrat, Joaquin Aguirre, és el que liderava l’anomenada Operació Macedònia que va acabar imputant cinc agents de mossos d’esquadra per narcotràfic. Els escrits de Villarejo revelen, a més, que també pretenia arribar a Trapero, que en el seu moment era el cap de la divisió d’investigació criminal.

El jutge Aguirre va demanar a Trapero intervenir telèfons d’una sèrie de Guàrdies Civils perquè considerava que l’havien enganyat per una partida de droga intervinguda, però Josep Lluis Trapero s’hi va negar si la petició no era per escrit. Finalment, Aguirre va decidir obrir una investigació separada a cinc Mossos, i segons les notes de l’agenda de Villarejo, també pretenia arribar a la detenció de Trapero. De fet, la jugada va sortir malament a Aguirre, que es va quedar sol en les sospites sobre el cos de Mossos, ja que fins i tot la Fiscalia n’havia avalat l’actuació. Malgrat tot, va tenir els agents imputats durant vuit anys fins que es va veure obligat a arxivar la causa.