Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Els nazis pinten Verges amb nocturnitat i traïdoria

Verges (Baix Empordà) s’ha despertat aquest matí amb diverses façanes pintades amb símbols nazis, insults contra el president Quim Torra i escrits com “Tots som espanyols” i “Viva España”. També han […]

Redacció 07/11/2018
Algunes de les pintades que han aparegut en diverses façanes de Verges / ACN

Verges (Baix Empordà) s’ha despertat aquest matí amb diverses façanes pintades amb símbols nazis, insults contra el president Quim Torra i escrits com “Tots som espanyols” i “Viva España”. També han pintat banderes espanyoles als fanals i pilones dels diferents accessos al municipi i han tret les quatre estelades que hi havia a les carreteres. L’alcalde del municipi, Ignasi Sabater, ha atribuït els fets a un grup “d’extrema dreta que actua encaputxat i de nit” i que busca el “conflicte”. Alhora que ha afegit: “Una vegada més ens hem despertat amb les bretolades d’un grup de nazis encaputxats, fins i tot han tret la pancarta d’una comunitat educativa que reclama un nou institut a Verges”.

Altres de les pintades que han aparegut a Verges / ACN

L’Ajuntament de Verges es personarà com a acusació particular i ha animat als veïns afectats a denunciar els fets. També ha avançat que organitzaran una jornada “participativa” per netejar els desperfectes; “Des de l’Ajuntament farem tot el possible per organitzar assemblees i veïns per netejar tots els desperfectes” ha declarat a l’ACN Igansi Sabater.