Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Els Mossos “revisaran” si en alguns casos s’ha actuat “de forma inadequada” en la retirada de símbols

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat aquest dissabte que els Mossos d’Esquadra “revisaran” si en alguns casos s’ha actuat “de forma inadequada” en la retirada de símbols ordenada per […]

Agències 23/03/2019
Miquel Buch, en una imatge d'arxiu / Junts per Catalunya

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat aquest dissabte que els Mossos d’Esquadra “revisaran” si en alguns casos s’ha actuat “de forma inadequada” en la retirada de símbols ordenada per la JEC . Amb aquesta mesura, Buch ha dit que es vol garantir “la seva obligació d’actuar amb contenció, proporcionalitat i de forma adequada”.

A través de les xarxes socials, el conseller ha reconegut que han rebut, “de manera minoritària”, queixes d’algun dels 2.700 centres docents de la Generalitat revisats. Buch ha suggerit que els que comparteixen “els mateixos valors i projectes de país” posin “èmfasi en l’origen de la simbologia que la JEC ha volgut que desaparegui dels espais públics: l’existència d’exiliats i presos per motius de consciència”.  “No permetrem que intentin fixar-nos el camí externament atiant polèmiques internes”, ha reblat tot afegint que “defensarem sempre la llibertat d’expressió i d’opinió, com a drets fonamentals i universals”.