Dissabte, 4 d'Abril de 2020 - Edició 618
La República

Els Mossos intervenen a Pau Claris per dispersar amb projectils de foam els manifestants que han fet barricades

La majoria de manifestants continuen asseguts amb actitud pacífics a Urquinaona

Avatar
Agències 20/10/2019
Imatge d'una barricada de foc al carrer Ausiàs Marc de Barcelona el 19 d'octubre del 2019. (Horitzontal)

Els Mossos d’Esquadra han intervingut al carrer Pau Claris per dispersar els manifestants que han fet una barricada de foc en aquesta zona. La policia catalana ha utilitzat projectils de foam, mentre una majoria de manifestants continuen asseguts pacíficament a la plaça Urquinaona fent crits com ‘Som gent de pau’ o cantant ‘Els Segadors’. Tot i que durant bona part de la tarda d’aquest dissabte la concentració ha transcorregut sense incidents i amb la presència d’un cordó format per entitats davant de la línia policial a l’inici de Via Laietana, la tensió ha arribat amb l’encesa de les primeres barricades als carrers Ausiàs Marc i Pau Claris per part d’un grup reduït d’encaputxats.

En el moment de l’aparició de les barricades, Mossos i Policia Nacional han avisat d’una intervenció imminent i han demanat la dissolució de la concentració. De moment, el cos que està actuant és el de Mossos d’Esquadra, mentre que efectius de la policia espanyola segueixen davant de la seguda d’Urquinaona.

 

Mentrestant, els Bombers de Barcelona han pogut apagar les barricades un cop els Mossos han dispersat el grup d’encaputxats, que per fer les barricades han utilitzat contenidors, han arrencat senyals de trànsit i fins i tot tendals d’un establiment de restauració.

Relacionats